Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Anatol ducea ţigări în România.…

Anatol ducea ţigări în România. Ieri a fost prins.

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, au anihilat o retea de contrabanda cu tigari provenite din Ucraina si din Republica Moldova, care actiona la nivelul judetelor Galati, Prahova si Suceava.Presa românească scrie că pe parcursul a sapte luni, politistii de frontiera galateni au derulat o ampla operatiune pentru documentarea activitatii infractionale a retelei si strangerea de probe – intitulata Operatiunea „La famiglia”.

In cursul zilei de 25 iunie 2009, politistii de frontiera sprijiniti de autoritatile implicate, au efectuat 13 perchezitii domiciliare simultane (10 in municipiul Galati si 3 in judetul Prahova), concomitent cu executarea a 12 mandate de aducere a unor persoane.

Au fost retinute pentru cercetari 11 persoane, 6 dintre acestea fiind prezentate de procurorii D.I.I.C.O.T., in data de 26.06.2009, la Tribunalul Galati, care a emis mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Investigatiile s-au derulat pe parcursul mai multor luni de zile, rezultand faptul ca reteaua este formata din cetateni romani si persoane cu dubla cetatenie, romana si moldoveana, o parte dintre acestia facand parte din doua familii cunoscute in lumea interlopa galateana, iar coordonatorul retelei era o persoana cu dubla cetatenie, romana si moldoveana, Anatolie C., in varsta de 31 ani.

Tigarile de contrabanda erau procurate de persoane din Republica Moldova si Ucraina care le introduceau in Romania prin mai multe metode:
prin punctele de trecere a frontierei Oancea si Galati, in cantitati mici si depozitate in mun. Galati; peste fluviul Dunarea, din Ucraina, prin zona unei localitati din jud. Tulcea, cu ambarcatiuni, de unde erau preluate si transportate in diferite locatii din mun. Galati; peste frontiera de stat a Romaniei prin zona Vicovu de Sus (jud. Suceava), transferate ulterior in mun. Galati, transmite www.severpress.ro